На директорку Дрогобицької гімназії ім. Б.Лепкого наклали 17 тисяч гривень штрафу


 Дрогобицький міськрайонний суд визнав директорку Дрогобицького ліцею імені Богдана Лепкого Наталію Ластов’як винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 44-3 КУпАП, та вирішив застосувати до неї стягнення у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17000 гривень.


Така судова постанова винесена 14 листопада.

Звинуватили Наталію Ластов’як у порушенні правил щодо карантину людей під час пандемії коронавірусу. У тексті судової постанови йдеться про те, що 23.09.2021 та 24.09.2021 в м.Дрогобичі на вул. Б.Лепкого, 19, Наталія Ластов’як, будучи директором ліцею ім. Б.Лепкого Дрогобицької міської ради, продовжила навчання в режимі очного відвідування для учнів 5-11 класів, незважаючи на те, що на даний період часу було вакциновано менше як 80% працівників.
 
Нагадаємо, що наприкінці вересня 2021 року через високий рівень захворюваності на коронавірус у Львівській області було встановлено «жовтий рівень» карантину. Тому продовжувати навчання в очному форматі для учнів 5-11 класів можна було лише за наявності 80% вакцинованих працівників у школі. Дрогобицький районний відділ поліції та Дрогобицька районна державна адміністрація проводили комісійні виїзди щодо дотримання навчальними закладами таких вимог. У Дрогобицькому ліцеї імені Богдана Лепкого спеціальну комісію не допустили до перевірки та не пред’явили документи, які б підтверджували наявність 80% вакцинованих працівників.
 
За цим фактом у Дрогобицькій прокуратурі відкрили кримінальне провадження, за наслідками якого було встановлено, що керівництвом ліцею було вчинено адміністративне правопорушення, після чого поліцією було складено адміністративний протокол про правопорушення, а тепер судовою постановою Наталію Ластов'як визнано винною та притягнуто до відповідальності.

Таким чином всі численні брифінги та публікації у соціальних мережах, які оприлюднювало керівництво ліцею, відділу освіти ДМР та сама Дрогобицька міська рада, виявились чистої води маніпуляцією громадськості та інформаційною атакою
 
Повний текст судового рішення: https://reyestr.court.gov.ua/Review/107322255
Поділитись на Google Plus

Автор News

0 Коментарів:

Дописати коментар