З 1 вересня в Україні замість «бейбі-боксів» видаватимуть гроші

З 1 вересня в Україні замість «бейбі-боксів» видаватимуть гроші

З 1 вересня в Україні почне працювати механізм отримання одноразової грошової компенсації замість «пакунків малюка», відомих як «бейбі-бокси».
«Відтепер у батьків є право обирати, що для їх малюка є необхідним: чи потрібен їм одяг, якщо в них вже є діти, особливо діти які мають маленьку різницю у віці, або якщо дитина має алергію і їй не підходять засоби, передбачені у натуральній формі пакунка», – повідомило в неділю, 30 серпня Міністерство соціальної політики, інформує Zaxid.net
За інформацією міністерства, батьки новонародженої дитини зможуть отримати 5 тис. грн компенсації замість «пакунка малюка», у який, зокрема, входять підгузки, вологі серветки, кілька різновидів пелюшок, дитячий одяг, засоби догляду й гігієни та інше.
«Пакунки малюка» можна було отримати або безпосередньо в пологовому будинку, або в територіальних управліннях Фонду соціального захисту. Натомість для отримання грошової компенсації замість «бейбі-бокса» необхідно відкрити рахунок у «ПриватБанку» і подати до управління соцзахисту пакет документів (деталі – на інфографіці).
бб.jpg

Поділитись на Google Plus

Автор News

0 Коментарів:

Дописати коментар