Чи можна довіряти технічному звіту по обвалу в Дрогобичі?


28 серпня обвалився під’їзд чотириповерхового будинку на вул. Грушевського
Департамент міського господарства Дрогобицької міської ради отримав Технічний звіт із результатами детального обстеження житлового будинку №101/1 на вул. Михайла Грушевського у Дрогобичі, де у серпні стався обвал. Звіт оприлюднили на сайті міської ради Дрогобича.
У висновках за результатами обстеження зазначено, що «причиною обвалу стало руйнування середньої несучої стіни підвалу по осі Б, в осях 4-5, яке можливо виникло внаслідок:
- просідання або руйнування цегляної кладки через низьку марку цегли та розчину, внаслідок значного зволоження та відсутності гідроізоляції і бетонної підлоги, що є в основному наслідком помилок під час будівництва;
- можливе втручання людей, яке необхідно підтвердити або спростувати спеціальними експертами (судовими) після розбору обвалених конструкцій, які знаходяться поверх цієї стіни підвалу».
Фото звіту зі сторінки Дрогобицької міськради
Також у звіті запропонували виконати демонтаж будівлі методом контрольованого зриву. Під час виконання демонтажних робіт рекомендують залучити судових експертів. А також, задля підтвердження або спростування інформації щодо можливого втручання людей, обстежити стіну у підвалі.
Виконавець — ФОП Демчина Богдан Григорович.
Постає питання - чому дослідження такого важливого питання доручили фізичній особі - підприємцю а не якомусь інституту чи судовому експерту?
Нагадаємо, 28 cерпня близько 2:30 ночі трапився обвал цілого під’їзду чотириповерхового будинку на вул. Грушевського, 101 у Дрогобичі. Під завалами знайшли тіла восьми загиблихІз будинку в Дрогобичі відселили усіх мешканців через загрозу нового обвалу. Поліція відкрила кримінальне провадження і затримала двох дрогобицьких комунальників. Суд наклав арешт на обвалений будинок. А експертиза визнала його непридатним для проживання.

Поділитись на Google Plus

Автор News

1 Коментарів:

  1. Бо експерт дає присягу експерта і несе кримінальну відповідальність а ФОП Димчмна ні за що не відповідає, що цому скажуть те і напише. Ну він так бачить... Така його думка...

    ВідповістиВидалити