Зйомки фільму «Дрогобицька Голгофа» тривають

Фільм про знищення української інтелігенції у катівнях НКВС-КДБ під назвою «Дрогобицька Голгофа» попередньо планувався як документально-художній, оскільки його кошторисна вартість складала лише 305 тис. грн.
Однак завдяки підтримці спонсорів та церкви фінансові межі фільму вдалося розширити до понад 400 тисяч гривень, а відтак тепер фільм стане художньо-документальним.
Про це автор сценарію фільму — Заслужений журналіст України Тарас Метик розповів у понеділок, 2 вересня, завітавши на щотижневу нараду міського голови Дрогобича Тараса Кучми з керівниками структурних підрозділів ДМР, комунальних підприємств та держустанов міста.
«Це буде фільм-історія, щоб події, які сьогодні маємо у Криму та окремих інших територіях України, ніколи не повторились», — звернувся до присутніх Тарас Метик.
Також Тарас Метик подякував керівництву міста, зокрема міському голові Тарасу Кучмі та заступнику міського голови Василю Качмару, керівникам структурних підрозділів ДМР за надану підтримку та допомогу.
Ініціативна група, яка займається втіленням задуму сподівається на те, що вже у жовтні цього року кінострічка вийде на екрани, а 7 листопада її презентуватимуть на Міжнародному Трускавецькому кінофестивалі «Корона Карпат».
Своєю чергою, Тарас Кучма подякував Тарасу Метику за інформаційно-культурний розвиток міста, та висвітлення трагічних сторінок історії, адже сьогодні це необхідно для згуртування української нації.
Зазначимо, зйомки кінострічки стартували у вівторок, 27 серпня, та триватимуть до 5 вересня. Локаціями для фільму обрано Меморіальний комплекс «Тюрма на Стрийській», цегляний завод, автентичну тюрму у місті Комарно, а також Львів, церкви Дрогобича: Трійця та Святого Юра, і вулички Дрогобича, де НКВДисти проводили арешти українців.
Прес-служба ДМР

Поділитись на Google Plus

Автор News

0 Коментарів:

Дописати коментар